Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Personbil i krock med spårvagn - föraren fastklämd

En spårvagn har kört in i en personbil på Skånegatan i centrala Göteborg. Två personer har först till sjukhus efter krocken.

Vid 14.30-tiden inträffade en trafikolycka mellan en spårvagn och en personbil i centrala Göteborg. Strax utanför biografen Bergakungen blev en personbil påkörd i hög fart. Två personer befann sig i bilen och har förts till sjukhus med ambulans.

- Smällen tog i sidodörren. Men de behövdes inte klippas ut utan fick bara nackstabilisator och fördes sedan in i ambulans. Det var en värre krock än vanligt men inte så allvarligt tror jag, säger Vladimir Prodanovic, Trafikledare Göteborgs Spårvagnar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Stoppade trafiken

Ett vittne berättar att det blev stopp i trafiken på platsen efter att spårvagnen kört rakt in i den mindre personbilen som verkar ha varit mitt i en vänstersväng. 
- De verkar ha burit ut förare nu och ambulans och brandkår är på platsen. Men det ser ut att ha gått ganska bra för föraren.

Strax innan klockan 15 kunde spårvagnstrafiken återupptas på platsen. Två personer fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, som bekräftar att en man och en kvinna, båda i 60-årsåldern vårdas för lindriga skador. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.