Personal ingrep mot butiksrånare på Guldheden

Personalen i en matbutik på Guldheden ertappade en man med att stjäla under tisdagseftermiddagen. Det visade sig att han var beväpnad med både järnrör och kniv, men de lyckades ingripa, stoppa mannen och larma polis.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan tre på tisdagseftermiddagen som personalen utlöste överfallslarmet i en matbutik vid Dr Fries torg. Polisens ledningscentral fick direkt kontakt med personalen på plats där de upptäckt att en man försökt stjäla varor i butiken.

– När han ertappats med att stjäla så lyckas personalen hålla fast honom och ta ifrån honom det järnrör och den kniv han har med sig. De blir involverade i någon form av brottning och han gör ett kraftfullt motstånd, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

När väktare kommer till platsen lyckas mannen ta sig loss och flyr ut från butiken, men hamnar rakt i famnen på polisen som precis anlänt.

ANNONS

LÄS MER:Bandidosmedlemmen berättar inifrån Sveriges hårdaste fängelseavdelning – Fenix

”Vi gjorde det bästa vi kunde”

– Han tas omhand och placeras i bilen. Det visar sig att han är påverkad av någonting så han blir först omhändertagen för tillnyktring. Senare under dagen kommer han att förhöras och delges misstanke för brott, säger Stefan Gustafsson.

När GP når butikspersonalen som var inblandade i rånet är de fortfarande skärrade efter händelsen. Mannen ska ha uppfattats som otroligt påverkad och agerat hotfullt efter att han blev påkommen med att stjäla.

Det ska ha uppstått tumult i butiken när han börjat hota både personal och kunder vilket ledde till att de valde att ingripa.

– Vi gjorde det bästa vi kunde, men det var farligt och jag är fortfarande stressad. Gamlingarna gömde sig i butiken när han gick omkring, det var mycket obehagligt, säger en i personalen som vill vara anonym.

LÄS MER:Väpnat rån i Kärra centrum

Kan bli misstänkt för flera brott

Händelsen rubriceras inledningsvis som rån, eftersom mannen, som är i 25-årsåldern ertappades och gjorde motstånd. Han kan även komma att bli misstänkt för andra brott.

– Med tanke på att det var en kniv inblandad kan det komma att spela en roll, sen vet vi inte om det fanns andra delar som också kan bli aktuella.

Under eftermiddagen inleds förhör med butikspersonalen. Ingen person uppges ha blivit skadad vid händelsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS