Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Person skottskadad i lägenhet i Göteborg

Under onsdagskvällen larmades polisen till en lägenhet i östra Göteborg. I bostaden hittades en man med skottskador som misstänks ha blivit skjuten av misstag. En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

Klockan 23.17 på onsdagskvällen larmades polisen till en misstänkt skottlossning i en lägenhet i östra Göteborg. På plats i lägenheten påträffades en skottskadad man i 25-årsåldern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– En man är skjuten i armen. Men det är oklart vad som har hänt just nu, berättade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst under onsdagen.

Den skottskadade mannen var vaken och talbar när polisen kom till platsen och fördes till sjukhus där han opererades under natten mot torsdagen.

Kan vara självförvållat

I samma lägenhet greps en man i 30-årsåldern som togs in på förhör. Han blev senare anhållen av åklagare misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Vapnet som skottet troligen har avlossats ifrån återfanns inne i lägenheten. Lägenheten spärrades av och en teknisk undersökning kommer att göras.

Under torsdagen ska polisen förhöra båda männen. Men de misstänker att det rör sig om olyckshändelse, ett så kallat vådaskott.

Hur skjuter man någon av misstag?

– Det är det vi ska ta reda på. Vi vet inte riktigt vad som har hänt. Vi får se under dagen. Det kan vara så att det är självförvållat också. Men i nuläget är en man anhållen för detta, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen ser inga kopplingar till grov organiserad brottslighet när det häller onsdagskvällens händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.