Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Olyckan påverkar morgontrafiken. Bild: Maya Dahlén.

Person påkörd av spårvagn – trafiken stoppades

En person blev påkörd av en spårvagn på spårvagnsspåret längs E20 vid Pellerins margarinfabrik i Göteborg på onsdagsmorgonen. Personen skadades inte allvarligt, men olyckan orsakade stopp i kollektivtrafiken.

Det var vid 06:30-tiden på onsdagen som larmet kom om att en person blivit påkörd av en spårvagn i Göteborg. Händelsen inträffade på spåragnsspåret längs E20 mellan Centralstationen och Gamlestaden i höjd med Pellerins margarinfabrik. Räddningstjänsten blev tvugna att klippa upp ett staket på platsen.

– Den åtgärd som räddningstjänsten gjort är att klippa upp ett staket och det gjorde vi för att få personen bort från spårområdet, säger larm-och ledningsoperatören på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Klarade sig utan skador

Den påkörda personen klarade sig enligt SOS Alarm utan skador och fördes inte till sjukhus efter olyckan.

Olyckan påverkade dock morgontrafiken. Spårvagnslinjerna 4,7,9 och 11 mellan Centralstationen och Gamlestadstorget tvingades i stället köra via Redbergsplatsen.

Spårvagnsolyckan orsakade även störningar bland de norrgående tågen.

Stor trafikpåverkan

– Spårvagnen har kört på en person i närheten av spåren. Det gjorde att alla spår uppåt på den banan fick stoppas, säger Katarina Wollfram, presskommunikatör på Trafikverket.

Berörda tåg är bland annat Västtågen och SJ Regional. För trafiken innebär det att tågen som skulle åka vid tidpunkten är försenade med ungefär femton minuter.

– Men nu ska tågen rulla igen, säger hon strax innan klockan 7 på morgonen.

Även spårvagnarna började sedan att rulla som vanligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.