Person på elsparkcykel påkörd av spårvagn

Under tisdagskvällen blev en man i 25-årsåldern på elsparkcykel påkörd av en spårvagn på Olskrokstorget. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Klockan 17.41 inkom larmet om den påkörda personen, som var en man i 25-årsåldern.

– Elsparkcyklisten ska ha kört in precis framför spårvagnen och träffades lite på höger sida, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen var vaken och talbar med skrapsår på handen och ena tinningen. Därefter fördes han med ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset för kontroll.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Peter Adlersson uppmanar dock personer som åker elsparkcykel att ta det försiktigt.

– Man ser dem överallt och då finns det en risk för fler olyckor. 20 kilometer i timmen kan låta sakta men det går ändå fort när det väl händer något. Många åker ju dessutom oskyddat utan hjälm, säger han.

ANNONS

Förseningar i spårvagnstrafiken

I samband med olyckan blev det stopp i spårvagnstrafiken vid Olskrokstorget vilket påverkade linje 1, 3, 6 och 8.

– Söker man i reseplaneraren så ser man vilka vägar spårvagnarna kör istället, säger Ellinor Mild, störningskoordinator på Västtrafik.

Vid 18.30 togs spårvagnstrafiken upp som vanligt igen med risk för följdförseningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS