Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Per, 31, har väntat på tåget i Göteborg i fem timmar

Per Drageryd, 31, skulle ha tagit tåget från Göteborg klockan 15.59. Fem timmar senare sitter han kvar på en bänk vid centralstationen.
– Nu tänker jag att jag lika gärna kan vänta ett par timmar till, säger han, som en av flera resenärer som påverkats av onsdagens stora störningar i tågtrafiken.

Det ser ut som rusningstid på perrongen, men egentligen är klockan snart 21 på kvällen. Onsdagseftermiddagens problem i tågtrafiken höll i sig in på kvällen och natten, och riskerar att kvarstå för avgångar under torsdagsmorgonen.

Victor Dahlman, 30, skulle egentligen med tåget hem till Trollhättan klockan 15.30 men har blivit kvar i Göteborg betydligt längre än så.

– Jag hade några vänner i närområdet som var snälla och gjorde mig sällskap, så vi har tagit ett par bärs här medan jag väntade.

Västtrafik har visserligen satt in ersättningsbussar för vissa avgångar, men de har inte kunnat motsvara tågkapaciteten. Victor klarar heller inte av att åka buss och känner att han behöver vänta in tågen.

Informationen från Västtrafik är begränsad menar han. I appen visas tåg som inställda med kort varsel – alternativt saknas information om de snarare är ersatta av buss, enligt Victor.

– Det är uselt. Sedan hade de lite otur med att appen kraschade mitt i allt också, men överlag är informationen otroligt dålig.

Isa kan inte ta sig till Uppsala i natt

Isa Oriabure Andersson, 49, var medveten om problemen när hon klev på tåget i Helsingborg för att ta sig mot Uppsala under onsdagskvällen. Till Göteborg, för bytet, kom hon dock som hon skulle – men väl här blev det att vänta.

– Jag kommer dessutom bara kunna ta mig till Stockholm i kväll, för jag kommer inte till Uppsala till följd av förseningarna.

Egentligen skulle hon ha varit framme i Uppsala klockan 1, natten mot torsdag, men nu ska tåget preliminärt vara i Stockholm klockan 2.

– Jag får väl söka upp något hotell, säger hon och fortsätter:

– Det är klart att det är jättejobbigt när man bara vill komma fram.

Flera timmar sen till Örebro

På en bänk en bit bort sitter Per Drageryd, 31. Han har i princip varit vid Göteborgs centralstation sedan problemen började, vid 15-tiden på onsdagen, och har fortfarande inte kommit i väg.

– Jag har lite släktingar här så visst hade jag kunnat sova hos dem, men jag vill bara hem. Jag har varit här och jobbat i dag, och gick upp 05.30 för att ta tåget från Örebro – och hit gick det bra att ta sig.

Sedan gick det sämre. Pers plan är nu att komma med SJ-tåget klockan 22.10 till Örebro.

– Jag tänkte att jag skulle vara hemma klockan 19.

LÄS OCKSÅ: Förseningar efter tågstopp vid Göteborgs central

LÄS OCKSÅ: Problem hos Trafikverket gör att du inte kan köpa tågbiljett

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.