Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Patrik Sjöberg mitt i pistoldrama i Göteborg

En person ska ha setts med en pistol instoppad i byxorna på Södra vägen i centrala Göteborg. Polis kallades till platsen och brottade ner mannen. Höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg befann sig precis intill dramat. - Polis hoppade ut med draget vapen. Det är inte varje dag man ser.

- En person ska ha setts med någon form av pistol i byxlinningen. Vi kallades till platsen och personen brottades ned på marken, säger polisen presstalesman Hans Lippens.

Det var en orolig allmänhet som larmade polisen.

Enligt vittnesuppgifter till GP ska de dramatiska scenerna ha utspelat utanför en restaurang i korsningen Södra vägen och Berzeliigatan

Patrik Sjöberg bor precis intill händelsen och bevittnade hela dramat.

- Polis hoppade ut med draget vapen. Det är inte varje dag man ser, säger Sjöberg.

- Snart var det fyra polisbilar till på plats. De brottade ner killen och några av hans kompisar också, fortsätter han.

Höjdhoppsstjärnan var påväg hem från 7-Eleven precis intill när han såg en polisbil komma i hög fart från Götaplatsen. Enligt Patrik Sjöberg såg han aldrig något vapen på mannen som polisen brottade ned.

- Jag såg i alla fall inget vapen. Det kändes som att det var mycket pådrag för ingenting. Man jag vet ju inte vad som var upprinelsen till det hela.

- Jag har bott i Brasilien så jag har sett mycket värre grejer, fortsätter han.

På platsen gick polisen igenom två personer, varav en var mannen som misstänktes ha haft en pistol på sig. Det visade sig att ingen av dem hade någon vapen på sig och båda släpptes.

- För säkerhets skull sökte vi med hund på platsen för att se om vapnet fanns i buskar eller liknande men vi hittade ingenting. Vi får utgå från att de inte hade något på sig, säger Hans Lippens.

Enligt polisen påträffades inte heller något föremål som kan likna en pistol på männen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.