Passagerarfärja nära Marstrand tar in vatten

En mindre passagerarfärja, utan passagerare, utanför Marstrand tar in rejält med vatten. Enligt räddningstjänsten finns dock ingen risk för att färjan ska sjunka.

ANNONS
|

Räddningstjänst, polis och sjöräddningen har larmats till Rökan i närheten av Marstrand. En mindre passagerarfärja ska ta in vatten och riskerar att sjunka.

Larmet kom in klockan 19.10. Enligt SOS finns inga passagerare ombord.

– Vi bistår räddningstjänsten med båtar och pumpar. De uppgifter vi har är att färjan tar in kraftigt med vatten, säger Mathias Hansson, räddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Även båtar från kustbevakningen och Sjöräddningscentralen är på väg för att bistå i arbetet. Någon risk för att färjan ska sjunka föreligger inte enligt räddningstjänsten.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS