Passagerarfärja i Göteborg utrymd – rökutveckling ombord

Räddningstjänsten fick rycka ut till en av Västtrafiks färjor vid Lindholmen efter att det börjat ryka från färjan. Enligt räddningstjänsten fick passagerare lämna färjan.
– Vi undersökte färjan tillsammans med personalen, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Larmet kom in vid tjugo i två på onsdagseftermiddagen om att det börjat ryka från en av Västtrafiks färjor, Älv-vira, som går mellan Stenpiren och Lindholmen. Enligt SOS Alarm fick både räddningstjänst, polis och ambulans skickas till Lindholmspiren.

– Det var ett fartyg som ligger intill kaj. Passagerarbåten fick utrymmas, säger Åsa Opperud.

Enligt henne är det lugnt på platsen och räddningstjänsten undersökte tillsammans med personalen ombord vad som har orsakat rökutvecklingen.

– Det var väldigt lite, så nu är vi på väg att lämna platsen, säger Åsa Opperud vid 14:30.

Ingen person har skadats i samband med händelsen. Inte heller färjetrafiken på linje 286, Älvsnabbare, ska ha påverkats nämnvärt av det inträffade.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS