Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Parkeringsapp tar betalt som om det var vardag

Användare av Göteborgs stads parkeringsapp har under dagen märkt att priset, som borde vara två kronor i timmen eftersom det är söndag, i stället debiterar vardagspriser.
– Vi vet inte vad som har hänt, men vi ber kunder använda parkeringsautomaterna och har man redan betalt, så ska man reklamera, säger Göteborgs Stads Parkerings support.

På söndagar ska parkeringsavgifterna på Göteborgs stads parkeringar vara klart billigare än till vardags: Två kronor i timmen, i stället för den vanliga summan på 30 kronor. Men under dagen har flera bilister märkt att Göteborgs stads parkeringsapp debiterar dem som om det vore en vardag.

– Vi vet inte vad som har hänt, men ett flertal personer har ringt in om detta. Det är någon bugg i systemet, men vi har tyvärr ingen teknisk support på helger, säger Göteborgs Stads Parkerings support.

Parkeringsautomaterna ska enligt uppgift fortfarande debitera det korrekta priser, så Göteborgs stad rekommenderar att man använder sig av automaterna när man betalar sin parkering under dagen.

Men vad gör man om man redan betalat för mycket?

– Märker man att man blivit överdebiterad så kan man reklamera genom vår app, eller kontakta oss så hjälper vi till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.