Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Park Lane fångade tjuv på bild

Ljudutrustning för 200 000 stals på Park Lane i helgen. Krögaren Magnus Albrektson visar nu en maskad bild av den misstänkte på Facebook. Flera tips har redan kommit in.

Nattklubben Park Lane på Avenyn hade inbrott under midsommarhelgen. När det upptäcktes i måndags fattades ljudutrustning, kläder och cd-spelare för minst 200 000 kronor enligt ägaren Magnus Albrektson, skriver gt.se

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På sin privata Facebooksida lade han på måndagskvällen ut en bild från nattklubbens övervakningskamera och riktar sig i inlägget direkt till inbrottstjuven:

"Hej din fåne! Kanske inte så smart att göra inbrott i våra lokaler på Park Lane och stjäla ljudutrustning – då vi har kameror som filmar dygnet runt. Lämna tillbaka sakerna eller så släpper vi bilderna på dig omaskade i morgon."

– Jag har valt den metoden med anledning av att det inte gick att få tag i polisen. Redan på tisdagsmorgonen fick vi in tips med namn på en person som vi nu har lämnat vidare till polisen, säger Magnus Albrektson.

Tanken med inlägget var att få tjuven att ta sitt förnuft till fånga och lämna tillbaka grejerna. Men enligt Magnus Albrektson har det, trots inlägget, aldrig varit aktuellt att lägga ut något avmaskat foto på den misstänkte gärningsmannen.

- Nej, det är jag egentligen emot. Men när man drabbas av något sådant här måste man få bita ifrån. Jag tycker att jag kan få skriva att jag tänker lägga ut bilden även om jag aldrig skulle göra det, säger han.

Enligt Magnus Albrektson söker polisen nu efter den misstänkte inbrottstjuven som alltså kan ha identifierats via tips i samband med Facebookinlägget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.