Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Par på promenad blev rånade i Slottsskogen

Vid halv elva-tiden på lördagskvällen larmades polisen om att ett par som varit ute på promenad i Slottsskogen blivit rånade av fyra gärningsmän. De ska ha blivit upptryckta mot ett träd vid händelsen. Polisen sökte under natten efter gärningsmännen, bland annat i Änggårdsbergen.

Det var klockan 22.28 under lördagskvällen som larmet kom in till polisen. En man och en kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit rånade på bland annat sina mobiltelefoner vid lekplatsen Plikta i Slottsskogen.

– De är inte fysiskt skadade och gärningsmännen är inte gripna, berättade Johan Josarp, vakthavande befäl på polisen region Väst, strax efter att rånet inträffat.

Enligt uppgifterna till polisen blev mannen och kvinnan upptryckta mot ett träd, men gärningsmännen ska inte ha använt sig av någon form av vapen eller tillhygge vid rånet. De bar däremot blå ansiktsmasker och var klädda i svart.

LÄS MER: Man låtsades vara polis – rånade kvinna

Ingen gripen

De misstänkta gärningsmännen ska vara fyra killar som sprang i riktning mot Botaniska efter rånet. Polisen var under natten på plats med flera enheter för att ta vittnesuppgifter och söka efter de misstänkta. Bland annat användes hundpatrull vid insatsen.

– Vi är på plats där med ett antal enheter, berättade Johan Josarp.

Polisen sökte under natten av några spårvagnar och fick vid 22:39 tips från allmänheten som sett fyra killar springa över bron mot Botaniska.

Hundpatrullen tog sig vidare in i Änggården där de senare hittade kvinnans väska med en av mobiltelefonerna.

– När vi hört målsägandena körs de hem. I nuläget är ingen ännu gripen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst på söndagsmorgonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.