Paddanbåtar störs av snabba vattenskotrar

ANNONS
|

Under lördagen har Paddanbåtarna, som i lugnt tempo kör sightseeingturer i Göteborgs hamn och trånga kanaler, blivit så störda av vattenskotrar att de hört av sig till Kustbevakningen. Vattenskotrar har blivit mycket populära, men de lättmanövrerade farkosterna kan vara besvärliga att ha i närheten av mer tungrodda båtar.

– Vattenskotrarna körde så nära att de som körde Paddanbåten kände sig trängda. Paddan är ju svårare att navigera än en vattenskoter, säger Christan Carlsson vid Kustbevakningen i Göteborg.

Under sommaren har det även varit problem med vattenskotrar i Göteborgs hamn, men Kustbevakningen har inte hört att de större båtarna, som Stena Lines, ska ha blivit störda. På östkusten har däremot Finlandsfärjorna fått påhälsning av äventyrslystna skoterförare som hoppat i svallvågorna.

ANNONS

– Det är riskfyllt att vattenskotrar hoppar i vågorna bakom färjorna, eftersom det kan komma en färja i mötande trafik. Och blir det ett haveri på vattenskotern har färjan ingen chans att stanna, säger Calle Jonsson, poliskommissarie vid sjöpolisen i Stockholm, till Norrtelje Tidning.

ANNONS