Ovanligt lite trafik efter trängselskatten

ANNONS
|

Det rapporterar Trafikverket, som förvånats över hur bra trafiken flutit på under onsdagsmorgonen.

– Det är lite klämdagstrafik. Jag trodde det skulle vara betydligt mer. Det kanske kan vara en kombination av saker som ligger bakom. Delvis införs ju trängselskatten i dag, men sen har nog många tagit ledigt också. Men det är väldigt svårt för mig att säga, det får väl statistikerna kolla på sen. Det ska bli spännande, säger Calle Karlsson, trafikledare på Trafikverket.

Trots gårdagskvällens halkiga väglag har inga större olyckor eller problem med väglaget inrapporterats till Trafikverket.

– Det har funnits varning ute för halka och vi har varit lite extra förberedda på det. Men än så länge ser det bra ut. Det har saltats en del också, säger Calle Karlsson.

ANNONS

Även kollektivtrafiken har flutit på bra under onsdagsmorgonen. Ett kort stopp uppstod på linje 6 mellan Eketrägatan och Varmfrontsgatan vid femtiden, men det berodde på ett fordonsfel. Göteborgarna verkar i alla fall ännu inte bytt bil mot kollektivtrafik.

– Vi har inga indikationer på att det skulle ha varit överfullt någonstans. Men folk är nog lediga också. Det kommer nog inte märkas av förrän nästa vecka, säger Gunilla Victor, informatör på Västtrafiks presstjänst.

Tågtrafiken har haft vissa problem med fordonsfel. Två avgångar på Alingsåspendeln, och ett tåg till Vänersborg ställdes på morgonen in av den anledningen. Felen ska dock inte påverka sträckorna under dagen.

Tågen är dock fortsatt inställda mellan Herrljunga och Vänersborg på grund av en översvämning vid Vargön. Ersättningsbussar trafikerar dock sträckan. Trafikverket har även fått in rapporter om att det ska finnas en del vatten på vägarna i området.

ANNONS