Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: TT 

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oväder på väg - regn hela helgen

Göteborgarna gör bäst i att njuta av de sista skymtarna av solen, för resten av veckan blir en blöt historia. Ett regnoväder väntas dra in över västkusten på torsdagen och dröja sig kvar hela helgen.

Efter att ha blivit en aningen bortskämda med solglimtar och varmare temperaturer de senaste dagarna väntas nu vädret att slå om. Ett riktigt höstrusk väntar bakom hörnet. Enligt Kristoffer Molarin, meteorolog vid Foreca vädertjänst, kommer det dystrare vädret börja leta sig in över västkusten redan på tisdagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Under tisdagen kommer vi ha uppehåll under hela dagen, men få solchanser. När vi går till jobbet på morgonkvisten kan vi få se några solglimtar. Sedan blir det mulet hela dagen, säger Kristoffer Molarin. 

Trots frånvaron av sol kommer temperaturen att vara ganska behaglig på tisdagen - runt 14 grader. Men på onsdagen kommer graderna på termometern att röra sig nedåt. Under dagen kan man även få ett smakprov på det inväntade regnovädret. 

– Det kommer att vara molnigt väder och säker någon regnskur under dygnet. Luften kommer att vara lite svalare och temperaturen kommer att sjunka till runt tio till tolv grader, säger Kristoffer Molarin. 

"Sparsamt med solchanser"

Det är på torsdag som det värsta höstrusket kommer dra in över kusten. Och ovädret väntas dröja sig kvar under hela helgen.  

– På torsdagen har vi ett klassiskt regnoväder som drar in västerifrån. Det kommer att bli regn och rusk då. Det väntas ihållande regn under hela dagen, säger Kristoffer Molarin.

På fredag och lördag kommer regnet att avta lite grann och falla i skurar, med uppehåll emellanåt. Däremot kommer temperaturen att sjunka ytterligare och ligga på omkring åtta till tio grader under helgen. Även söndagen kommer vara regnig. Först på måndag kommer ovädret att dra sig bort. Men solen kan vi få vänta ännu längre på.

– Det kommer att vara sparsamt med solchanser på västkusten. Det kanske kan bli soligt i mitten på nästa vecka, då kan det vara soligt större delen av dagarna. Solen kan också titta fram under måndagen och tisdagen, säger Kristoffer Molarin. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.