Ostadigt väder väntar i veckan.
Ostadigt väder väntar i veckan. Bild: Johan Nilsson/TT

Ostadigt väder väntar i veckan för Göteborg

Veckan inleds med sol. Men ett långvarigt vårväder får vänta ett tag till då ostadigare väder med regn och snöbyar drar in över Göteborg under veckan.
– Om man vill vara ute i solen får man passa på i början av veckan, säger Emma Rosengren, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Under måndagsförmiddagen väntar soligt väder och minusgrader. Framåt eftermiddagen kan det soliga vädret dock övergå i moln.

– För Göteborgs del ser det ut att bli en solig start på måndagen. Sen kan det dra in lite moln under eftermiddagen och en eventuell liten snöby, säger Emma Rosengren, meteorolog på SMHI.

Lågtryck drar in

Tisdagen ser också ut att bli solig med plusgrader framåt eftermiddagen.

– Vi har ett lågtryck som kommer in västerifrån sent under tisdagen. Under onsdagen kan det komma en del snö men det ser ut att övergå i regn i efterhand då det kommer in lite mildare luft med lågtrycket, säger Emma Rosengren.

ANNONS

Prognosen för resterande del av veckan är fortsatt molnighet med risk för nederbörd under torsdagen och fredagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS