Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Oskyldigt anklagad – nu är Krasto försvunnen

Polisen har inte sett tiggaren Krasto på ett tag. Stadsmissionen har letat efter honom.

GP berättade nyligen om tiggaren Krasto Krastinov. Han anklagades för att ha rånat en moderatkvinna och anhölls i drygt två dagar. Men släpptes och utredningen lades ner eftersom polisen misstänker att historien kan vara påhittad.

Många göteborgare har hört av sig och undrar hur det går för Krasto. GP har inte sett till honom vid Kungsportsbron, inte heller citypolisen Lars Christensen.

- Jag har träffat Krasto många gånger och känner till honom väl, men nu var det ett tag sedan som jag såg honom. Jag tror inte att han är kvar i Göteborgs centrum, då hade jag vetat det, säger han.

Stadsmissionens verksamhet Crossroads arbetar med fattiga EU-medborgare. Personal letade efter Krasto i två dagar eftersom man ville hjälpa honom. Han kan till exempel ha rätt till ersättning, på mellan 3000 och 5000 kronor, eftersom han satt frihetsberövad för ett brott han inte längre är anklagad för.

Krasto Krastinov fick mellan 60 och 70 kronor om dagen i muggen när han tiggde.

Men nu har han alltså inte synts till.

- Vi frågade en annan tiggare på bron. Han sade att Krasto har åkt hem, säger Claes Haglund, projektledare för Crossroads.

Krasto Krastinov kommer från Bulgarien, men har varit i Göteborg sedan i somras.

Moderatkvinnan är fortsatt misstänkt för urkundsförfalskning, falsk angivelse och falskt larm. Utredning pågår. Hon förnekar brott.

Göteborgsmoderaterna har bett henne lämna partiet.

Bild: Bild: Henrik Björnsson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.