Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Osannolika vändningen - Arvingarnas instrument återfunna

5 december skulle Arvingarna ha en spelning - men strax innan de skulle på scen upptäcktes att flera instrument var stulna. Instrumenten har nu återfunnits till bandmedlemmarnas stora lycka.

– Vi fick ett tips av ett fan för en vecka sedan som hade fått en förfrågan på Facebook om han ville köpa instrumenten, börjar Julia Hansen, manager för bandet, att berätta om Arvingarnas glädjebesked.

Supportern som fick erbjudandet nappade inte utan slängde sig istället på luren till Arvingarna.

Bandet tipsade i sin tur polisen som för en vecka sedan gjorde en husrannsakan mot den misstänkte mannen. Väl på plats fann polisen instrument som varit med sedan melodifestivalen 1995 och skapat hitlåtar som 'Bo Diddley', 'Semester', 'Leva lycklig' och 'Det svär jag på'.

–  Det kändes som en jättelättnad, som att en sten släppte från hjärtat. Polisen ska ha en stor eloge för att de återfann instrumenten som är ovärderliga för oss. De får så ofta oförtjänt kritik och här har de gjort ett jättejobb, säger Casper Janebrink, basist och sångare i Arvingarna.

Det har inte varit några större problem för Arvingarna att spela in ny musik i studion, men trots att de köpt in några nya instrument och lånat in andra så har inte de gamla trotjänarna kunnat ersättas fullt ut.

– Någonting har saknats. Framför allt live har vi märkt av det. "Lassemans" (Lars Larsson) James Burton Fender är inte riktigt som alla andra gitarrer. "Lasseman" är jätteglad över nyheten, han får gitarren lite senare i dag av mig, säger Casper Janebrink.

Instrumenten som hämtades hos polisen i Mölndal på fredagsmorgonen är i lite olika skick. Men efter lite fix och pill så hoppas Arvingarna kunna riva av ett par gamla dängor med hjälp av instrumenten när de spelar live på Casino Cosmopol i Göteborg på fredagskvällen.

– Vi får se, svarar Casper Janebrink på frågan om han kommer att använda någon av sina återfunna basgitarrer.

– Nu när andra har pillat och tallat på mina instrument så vill jag putsa till dem och byta strängar. Troligtvis är min femsträngade California Sandberg med men min Hagström Vikingbas får åka hem och vända.

Julia Hanson vill, liksom Casper Janebrink, sända ut ett stort tack till polisen. Hon vill samtidigt även föra fram bandmedlemmarnas och sin egen tacksamhet över att fanet agerat som han gjort.

– Det är helt fantastiskt! Vi hade tappat hoppet om att få se instrumenten igen. Vi vill verkligen tacka polisen som ofta får skit och fanet som gjort det här möjligt, säger Julia Hanson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.