Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Oroligt i Nordstan - en skuren i ansiktet

En kille i 18-års åldern skars med en sönderslagen flaska i Nordstan under fredagskvällen - gärningsmannen, som var kraftigt berusad, greps kort därefter vid Barken Viking. Senare larmades om ytterligare ett bråk i Nordstan - en kille är avvisad från platsen och en annan är omhändertagen av polisen för störande av allmän ordning.

En kille i 18-års åldern blev skuren i hakan av en sönderslagen flaska vid Kanaltorgsgatan, precis utanför Nordstan i Göteborg under fredagskvällen. Larmet kom in till polisen vid klockan 20.40 med uppgifter om att någon blivit knivskuren men det visade sig att en man skadats av en söndrig glasflaska.

- Han fick ett djupt jack i hakan och har förts med ambulans till Östra Sjukhuset här i Göteborg, säger Thomas Fuxborg vid polisen i Göteborg.

Misstänkt gärningsman gripen

Den misstänkta gärningsmannen, som är i 30-års åldern, ska ha begett sig mot Centralstationen och vidare mot Barken Viking nere vid hamnen där han greps av några väktare. Mannen var kraftigt berusad.

- Vad vi gör nu är att omhänderta den här mannen för fylleri och när han sen nyktrat till kommer vi att hålla förhör med honom. Då kommer händelsen troligtvis att rubriceras som misshandel alternativt grov misshandel, säger Fuxborg. 

Händelsen skedde vid rulltrappan i den norra delen av Nordstan - efter gångtunneln från Lilla Bommens hamn till Nordstan.

Larm om ytterligare ett stort bråk i Nordstan

Samtidigt som GP talade med polisen i telefon kom ett nytt larm om ett stort bråk i Nordstan. Denna gång vid Spannmålsgatan precis utanför porten vid den nordvästra ingången. 

- Två personer, en född -98 och en född -00, är avvisade från platsen efter störande av allmän ordning. En av dem fördes till Gamlestaden men den andre, han som är född-00, ville inte gå därifrån så honom har vi omhändertaget som det ser ut nu, säger Fuxborg.

Polisen berättade att det var ganska stökigt på platsen och mycket folk. Vad Thomas Fuxborg visste så finns det inget samband mellan den tidigare skärningen och det andra bråket.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.