Kommunpolis Daniel Johnsson och trygghetssamordnare Lovisa Trell hade en lugn dag på Torslanda torg under fredagen där de ställt sig för att möta allmänhetens oro.
Kommunpolis Daniel Johnsson och trygghetssamordnare Lovisa Trell hade en lugn dag på Torslanda torg under fredagen där de ställt sig för att möta allmänhetens oro. Bild: Petter Trens

Oro i Torslanda efter rån i veckan

Den senaste veckan har ett personrån och ett rånförsök inträffat i Torslanda, vilket har skapat oro i området. Polisen tror dock inte att det handlar om någon rånvåg.
– Frågar du mig tror jag inte att det blir några mer rån av den här konstellationen, säger kommunpolis Daniel Johnsson.

ANNONS
|

Under tisdagen blev en person rånad vid en skola i Torslanda. Två dagar senare inträffade ett rånförsök vid en annan närliggande skola.

Händelserna har skapat oro i området och många invånare ska ha kontaktat olika politiker i stadsdelen.

– Jag har fått information om flera personrån i Torslanda den senaste tiden. Eftersom det kommer från flera håll så känner vi att vi måste agera, säger Mikael Sjöholm (D) som är ledamot i stadsdelsnämnden.

Han berättar vidare att man samtidigt som torsdagens rånförsök hade ett möte om tryggheten i Amhult.

– Så problemet vi träffades för att lösa i Amhult har nu blivit större. Folk känner sig otrygga. Det har kommit förslag från personer som själva vill göra insamlingar för att hyra in vakter och liknande. Vi måste öka tryggheten i Torslanda på kort sikt väldigt snabbt.

ANNONS

LÄS MER:Edgar blev knivskuren och rånad

Fyra ungdomar infångade

Under fredagen var stadsdelsförvaltningens mobila medborgarkontor på plats på Torslanda torg för att informera och svara på frågor. Trygghetssamordnare Lovisa Trell berättar att det dock har varit väldigt lugnt.

– Det är mer frågor om varför vi är här. Det har inte varit någon rusch överhuvudtaget, säger hon.

Kommunpolis Daniel Johnsson berättar att bärbar teknik var tisdagens rånbyte. "Mobil och airpods. Det är det klassiska nu".
Kommunpolis Daniel Johnsson berättar att bärbar teknik var tisdagens rånbyte. "Mobil och airpods. Det är det klassiska nu". Bild: Petter Trens

Men om lugnet beror på det ihållande regnet, att skolorna har studieuppehåll eller att det inte är så många som är oroliga är oklart.

– Jag tror nog att alla de tre svaren är bra, säger kommunpolis Daniel Johnsson och berättar att de två anmälda händelserna har vuxit i antal när de diskuterats i olika Facebookgrupper.

– Då är det fler. Någon har hört något och så sprids det.

Han säger vidare att torsdagens rånförsök skapade extra stor oro då den inträffade på en skolgård med små barn och föräldrar närvarande.

– Sen kom det fyra polisbilar med blåljus på. Därför kände vi att vi vill prata om det. Och för att vi precis har diskuterat kring en särskild fråga om trygghet i Torslanda med kommunen och näringslivet.

Efter rånförsöket i torsdags fångade polisen in fyra misstänkta personer – två över och två under 15 års ålder.

ANNONS

– Utredningen pågår i båda de här fallen där man tror att det är samma gärningsmän, både med tanke på tidpunkt, val av plats och signalement på gärningsmännen. Det stämmer väldigt väl överens. Frågar du mig tror jag inte att det blir några mer rån av den här konstellationen, säger Daniel Johnsson.

LÄS MER:Flera frihetsberövade efter rånet mot Edgar

ANNONS