Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Denize Omer har inte hört något om de misstänkta övergreppen, däremot om andra rykten.

Oro i Lövgärdet efter misstänkta övergrepp

Föräldrar i Lövgärdet är oroliga efter förra veckans misstänkta övergrepp på två barn. Den information som gått ut har för en del skapat mer oro.

När Mirnesa Razic Ovcina skulle hämta sina barn på förskolan i fredags var dörren låst. Då började hon ana oråd. När hon sedan fick en lapp där föräldrar uppmanades att hålla extra koll på sina barn förstod hon att något allvarligt hänt.

– Men vi fick ingen information om vad som hänt, säger hon. Det har jag fått reda på på annat håll under helgen. Att gå ut med en varning men samtidigt inte berätta vad som hänt skapar mycket oro.

Läs också: Skolor varnar för misstänkt pedofil

Läs också: Så skyddar du ditt barn

Informationen har inte heller nått alla.

– Jag har barn på två olika avdelningar på förskolan och jag fick information i fredags. Men min granne, som har barn på samma förskola men en annan avdelning, har inte fått någon information. Det är inte okej, berättar Mirnesa Razic Ovcina.

Hon berömmer samtidigt förskolepersonalen och är trygg med att lämna sina barn där.

Även Ida Jobe möttes av en lapp på dörren till sina barns förskola i fredags.

– Det är skrämmande, säger hon. Men personalen på förskolan har varit väldigt noga, de är flera pedagoger ute och håller koll på barnen. Det är något positivt i alla fall.

Hon säger att rykten lätt sprids när något sådant här händer och vill inte bidra till det.

– Det är bättre att hålla sig lugn och låta polisen sköta sitt jobb, säger hon.

Denize Omer har två barn, dottern ska snart börja förskolan. Hon har inte hört något om de misstänkta övergreppen, däremot andra rykten.

– Barnens pappa kom hem häromdagen och berättade att han hört att en man delade ut godis till barnen här borta, säger hon och pekar. Det känns jätteläskigt, man vet inte vem man vågar lita på. Det hjälper inte vad jag säger till min dotter, hon är så social och vill prata med alla ändå. Det här är något jag tänker på jätteofta.

Den sjuårige pojken som fördes bort var på måndagen hemma med sin mamma.

– Min son är så ledsen, han känner ingen trygghet längre. Han vågar inte gå ut, han är rädd att stöta på mannen igen, säger mamman.

Hon är besviken på att polisen inte delar med sig av mer information.

– De har lovat min lilla pojke att komma och prata med honom igen, men vi har inte hört något mer. Vi får inte veta något. Och vi behöver veta. Det är inte något lätt som har hänt, säger mamman.

Enligt polisens krimjour har ännu ingen misstänkt gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.