Stormen Egon trycker in vatten i Göteborg. Här Lindholmen, Fabriksgatan.
Stormen Egon trycker in vatten i Göteborg. Här Lindholmen, Fabriksgatan.

Omfattande skador på översvämmad skola

ANNONS
|

Stormen Egon ställde till med stor materiell skada på Lindholmen. 650 elever på Ester Mosessons gymnasium tvingades stanna hemma i måndags och förväntas kunna vara tillbaka i skolan först på torsdag. De ekonomiska skadorna förväntas vara betydande men är inte ännu helt kartlagda. Både värme, vatten och ventilation blev utslaget när älvvattnet tog sig in i skolans källare. Också råvaror från skolans restaurang- och livsmedelsinriktning har fått slängas.

– De håller på att titta på det nu. Skaderegleraren är med och det är ganska omfattande skador men vi har ännu inte kommit fram till hur omfattande, säger Emir Slavotic, områdesservicechef för gymnasieområde Lindholmen.

ANNONS

Vattnet är utpumpat ur källaren men värmen är fortfarande utslagen. Prioritet har varit att snabbt få igång gymnasieskolan.

– Det är Ester Mosessons som har varit det stora problemet, säger Emir Slavotic.

Polhemsgymnasiet på Lindholmen har klarat sig bättre. Där har bara en del av källaren varit vattenfylld och hissen fungerar inte.

– Eleverna är inte påverkade. Inte mer än att de som behöver använda hissen inte kan göra det, säger Susanne Olsson, servicechef på Polhemsgymnasiet.

Lindholmens tekniska gymnasium har klarat sig från betydande skador.

ANNONS