Bordellverksamheten i Brunnsbo höll på under lång tid.
Bordellverksamheten i Brunnsbo höll på under lång tid.

Omfattande sexhandel i Brunnsbo - man åtalas för koppleri

De två kvinnorna drog in uppskattningsvis två och en halv miljon kronor i en lägenhetsbordell i Hisings Backa. Nu åtalas deras påstådde hallick, som bland annat ska ha hjälpt till med marknadsföringen.

ANNONS
|

I en andrahandshyrd bostad i Brunnsbo bedrevs, enligt åklagaren, prostitution mellan 1 januari 2015 och fram till en polisrazzia den 30 maj i år.

Då greps även den 34-årige rumänske mannen, som nu ställs inför rätta för koppleri.

De två kvinnorna som sålt sex är bekanta till honom, och de tre kommer från samma stad.

Skötte annonseringen

Mer konkret anklagas mannen för att annonserat ut tjänsterna på nätet, förmedlat kunder, vaktat vid brottsplatsen och sett till att kvinnorna inte blivit lurade på den överenskomna ersättningen.

- Gatan är lågfrekventerad i dag. Information om de här kvinnorna har spridits främst genom exponering på internet, från icke spårbara servrar i utlandet, konstaterar vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand.

ANNONS

34-åringen misstänks också för att ha betalt in hyran, växlat kronor till euro och dessutom fört ut betydande belopp från Sverige till hemlandet.

Enligt utredningen har pengar exempelvis investerats i bostadsrätter i Bukarest.

Semester i Hongkong

Exakt hur stora summor som mannen tjänat på sin roll är oklart.

Han har dock kostat på sig en semesterresa till Hong Kong och olika dyrbara kläder.

I förundersökningen medger den häktade 34-åringen att han periodvis hade en relation med en av kvinnorna, men att han inte haft en aning om vad hon egentligen sysslat med.

Han nekar helt till inblandning i brottslig verksamhet.

- När jag besökt Göteborg har vi promenerat, varit ute och ätit, gått i olika köpcentrum och tittat. Det var en glädje för mig att vara här, säger mannen i förhör.

Han hävdar själv att han kommer från en "fin familj" och därför inte behöver syssla med olagligheter.

Avslag för lokal advokat

Föräldrarna hade yrkat på att 34-åringen skulle företrädas av en rumänsk advokat under rättegången, en begäran som tingsrätten avvisat.

Parallellt med detta ärende finns ytterligare ett par, där svenska män delgivits misstanke om köp av sexuell tjänst.

Ett tiotal av dessa har identifierats under våren, i samband med polisens spaning mot den aktuella lägenheten på Hisingen.

ANNONS

ANNONS