Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olycka vid Fiskebäcksmotet

En olycka har inträffat vid Fiskebäcksmotet i Göteborg. Under räddningsarbetet stängdes trafiken av helt vid olycksplatsen. Skadeläget är oklart.

Strax efter klockan 14 på söndagseftermiddagen inträffade en olycka mellan en motorcykel och en personbil vid Fiskebäcksmotet i västra Göteborg.

– En motorcykel har kört in i bilen framför. Två personer fanns på mc:n och två satt i personbilen, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten ska olyckan ha skett på avfarten, och inte på själva Västerleden som motet ansluter till. Vid 14.50 höll räddningstjänsten på att avveckla sin insats på platsen.

– Men vi har kvar med en bil på platsen så att ambulanspersonal ska kunna jobba ostört, säger Mathias Kapocs.

Misstänks för rattfylleri

20 minuter senare hade all räddningspersonal lämnat platsen och öppnat upp för trafiken. Enligt SOS Alarm ska två personer ha först till sjukhus med ambulans. Polisen uppger att båda personerna, förare och passagerare på motorcykeln, är i 20-årsåldern.

– Föraren misstänks för rattfylleri och olovlig körning eftersom att han inte hade körkort för mc. Sen tillkommer även ett par andra trafikbrott, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Vilken typ av skador personerna på mc:n ska ha fått är oklart men enligt Adlersson finns det inga uppgifter på att det skulle röra sig om den allvarligare sorten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.