Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två personer dog vid en tågolycka i helgen. Bild: Paul Wennerholm
Två personer dog vid en tågolycka i helgen. Bild: Paul Wennerholm

Oklart vad som orsakade helgens dödsolycka

Två personer i 40-årsåldern miste livet på tågspåret i Säve i helgen. Men det är fortfarande oklart varför de befann sig på spåret. Polisutredningen försvåras av brist på vittnen.

Det är fortfarande inte klarlagt vad det var som orsakade den dubbla dödsolyckan i Säve i helgen där två personer i 40-årsåldern miste livet efter att ha blivit påkörda av ett pendeltåg.

– Vad de gör på spåret vet vi inte, men de har varit på någon typ av tillställning i närheten, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på Trafiksektionen i region Väst.

Larmet kom strax efter klockan åtta på kvällen och under natten kom beskedet att två personer dött i olyckan. Anhöriga har underrättats.

Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som vållande till annans död, men rubriceringen har nu ändrats till brott mot järnvägslagen.

Fortsätter utreda

Utredningen försvåras av att polisen helt saknar vittnen, utöver lokföraren som ännu inte kunnat förhöras eftersom hen fortfarande mår så pass dåligt. Men polisen vet att mannen och kvinnan kom till järnvägsövergången till fots. Passagen över spåret saknar bom och trafikljus, men ska ha en lampa och en grind.

Den går mellan två egendomar i ett område i Säve med åkermark och några få hus utspridda i närheten och inte många hundra meter från spåret ligger Nordre älv.

För att komma närmare en förklaring om vad som hänt kommer nu en teknisk undersökning av tåget att göras, lokföraren förhöras och kropparna obduceras. Polisen kommer också att undersöka platsen närmare. Även Trafikverket utreder.

– Det görs en olycksutredning runt alla sådana här olyckor för att vi ska se vad det handlar om och om det finns några fel som kan ha orsakat det, säger Bengt Rydhed, ställföreträdande regional direktör på Trafikverket.

LÄS MER: Två personer döda i tågolycka – blev påkörda vid övergång

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.