Ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen för onsdagens skottlossning i Göteborg.
Ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen för onsdagens skottlossning i Göteborg. Bild: TT Nyhetsbyrån

Oklart motiv bakom skjutning i Angered

Mannen som i går blev skjuten i Angered är känd av polisen sedan tidigare. Han har bland annat dömts för vapenbrott och narkotikabrott. Varför han attackerades är fortfarande okänt.
– Det är fortfarande oklart vad det är som har hänt, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen kom en skottskadad man in på akuten vid Kungälvs sjukhus. Mannen kördes till sjukhuset av bekanta och polisens misstanke är att skottlossningen ägde rum i Angered i Göteborg tidigare under dagen.

Under onsdagskvällen letade polisen efter en brottsplats, utan att lyckas hitta någon.

Den skjutne mannen är i 25-årsåldern och är skriven på en adress på Hisingen i Göteborg. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har bland annat dömts för narkotikabrott och vapenbrott.

Dömd för vapenbrott

2016 hittade polisen efter en husrannsakan bland annat hagelpatroner och nära 300 gram cannabis i en ryggsäck i ett förråd som mannen förfogade över.

ANNONS

Mannen nekade till att varorna var hans utan påstod att de tillhörde en inneboende som han inte ville namnge. I förrådet hittades även ett trasigt armborst med tillhörande pilar.

Armborstet som hittades i ett förråd hos mannen 2016 var vid tillfället trasigt
Armborstet som hittades i ett förråd hos mannen 2016 var vid tillfället trasigt Bild: Polisen

Husrannsakan genomfördes efter att mannen stoppades när han körde drogpåverkad. I mannens bil hittades då också en kniv, som mannen uppgav att han inte kände till fanns i fordonet.

Även i år har mannen dömts för att ha brukat narkotika och kört bil utan att ha körkort, brott han dömdes till en månads fängelse för.

Under onsdagens skottlossning blev han träffad i benet och hans skadeläge beskrivs inte som livshotande. Enligt GP:s uppgifter har mannen vad polisen i nuläget har kännedom om inga direkta eller kända kopplingar till någon pågående konflikt mellan rivaliserade gäng i Göteborg.

I en husrannsakan i ett förråd tillhörande mannen hittade polisen förra året också hagelpatroner.
I en husrannsakan i ett förråd tillhörande mannen hittade polisen förra året också hagelpatroner. Bild: Polisen

Pratar inte med polisen

Då mannen inte har velat prata med polisen är motivet till varför han blev skjuten i nuläget oklart för polisen.

Attacken mot mannen rubriceras i nuläget som grov misshandel. Ingen person är i nuläget gripen eller misstänkt för brottet.

ANNONS