Lady, sex månader, tog dramat med ro.
Lady, sex månader, tog dramat med ro. Bild: Privat

Okända hotade stjäla Filippas valp när de var ute i skogen

När Filippa Lemaire Månsson, 20, var ute på promenad med sin halvårsgamla hund Lady i Göteborg stoppades hon plötsligt av två unga män som hotade med att ta valpen.
– Det var väldigt otäckt, nu är jag rädd för att gå ut med henne ensam, berättar Filippa som polisanmält händelsen.

ANNONS
|

Filippa Lemaire Månsson är som många andra hundägare ofta ute på promenad i Ruddalen i västra Göteborg.

Men den skräckfyllda händelsen vid lunchtid häromdagen har gjort att hon känner olust för att vistas i det populära skogsområdet.

Hotade att ta valpen

– Plötsligt stod det två killar i min egen ålder framför mig. De var hotfulla och sa att om jag fortsatte att gå skulle de ta Lady, som är min ögonsten, ifrån mig.

– Jag fick tusen tankar i huvudet men stod på mig och sa att jag skulle fortsätta. Då blev de än mer hotfulla och kom närmare. Det var precis som om de höll på med något som de inte ville att jag skulle se. Jag blev rädd, backade och sprang därifrån.

ANNONS

Väl hemma larmade Filippa Lemaire Månsson polisen som snabbt var på plats och som sökte i området utan att hitta de unga männen.

700 delningar på Facebook

Flippa berättade om händelsen i en hundgrupp på Facebook – och fick en enorm respons. På onsdagskvällen hade hennes inlägg fått närmare 700 delningar.

– Jag ville berätta vad jag råkat ut för – och samtidigt varna andra och mana till försiktighet. Det är många som rastar sina hundar i Ruddalen, säger hon och fortsätter:

– Folk har varit arga och upprörts av situationen – och samtidigt väldigt stöttande. Flera har erbjudits sig att gå ut tillsammans med Lady och mig, berättar hon.

– Lady är min ögonsten, jag blev väldigt rädd när de försökte ta henne, berättar Filippa Lemaire Månsson efter dramat.
– Lady är min ögonsten, jag blev väldigt rädd när de försökte ta henne, berättar Filippa Lemaire Månsson efter dramat. Bild: Privat

Tycker det är obehagligt

Hon säger att hon tagit illa vid sig av händelsen.

– Jag har inte vågat gå i skogen sedan dess. Jag är rädd och tycker att det är obehagligt att gå ut med hunden på egen hand.

Framför allt var hon rädd för att att det skulle hända Lady något, en sex månader gammal australian shepard.

– Hon är så otroligt fin och betyder allt för mig, säger hon.

Viftade på svansen

Lady själv tog dramat med ro och har inte reagerat negativt.

– Hon är ju valp och viftar på svansen så fort det kommer en människa. Jag tror inte att hon uppfattade det hotfulla i situationen, trots att killarna stampade i marken för att skrämma oss, de gapade och kom allt närmare.

ANNONS

Polisen tog händelsen på allvar och rubricerar händelsen som rånförsök alternativt olaga hot.

Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, säger.

– Det är inte särskilt vanligt med den här typen av brott, men det händer då och då och är förstås väldigt upprörande för den som drabbas.

– Att det sker kan handla om att en hundras är värd väldigt mycket pengar eller att en hund försvinner i samband med en bilstöld eller ett inbott.

Han har all förståelse för Filippa Lemaire Månssons obehag.

– Absolut, det är förstås en otäck och hotfull situation och det är inte konstigt om man blir rädd. En hund är som en familjemedlem och familjemedlemmar är man rädd om, säger han.

Filippa är överväldigad av allt stöd hon har fått.

– Det betyder jättemycket, så småningom ska jag nog våga mig ut med Lady i skogen igen. Men nu vill jag helst har någon med mig när vi går ut, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS