Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Okänd hjälte körde namntricket

Vid spårvagnshållplatsen Brunnsparken i Göteborg ofredades Hilda, 22 av en man i natt. Men en okänd tjej ryckte in och räddade henne från situationen. - När han hade gått gjorde vi high five, säger Hilda. Men Hilda hann aldrig tacka henne för tjejen för hjälteinsatsen - nu söker hon den okända räddaren i nöden.

Det var på natten mellan lördag och söndag vid 04-tiden som Hilda Rössle, 22, skulle åka hem till Kortedala när den obehagliga situationen uppstod, vilket Aftonbladet har skrivit om. Hilda satt på bänken vid hållplatsen Brunnsparken och lyssnade på musik i sina hörlurar. 

– Jag såg en man i ögonvrån som stod konstigt nära och efter en stund puttar han mig. Jag tog ut hörlurarna och han frågade om jag hade cigg som han kunde köpa. Jag röker inte sa jag till honom och satte i hörlurarna igen, säger Hilda.

LÄS MERAster räddade Hilda vid hållplatsen

LÄS MER: Här återförenas Hilda och Aster

"Puttar mig igen"

Efter ett tag puttade den okände mannen till Hilda igen och började ställa fler frågor om henne, enligt Hilda själv.

– Han puttade till mig igen och frågade vad jag heter och så. Han sa att jag var söt och fin och att jag då får acceptera att han pratar med mig. Jag ifrågasatte ju hela tiden och höjde rösten så att folk runtomkring skulle höra, det var en hel del folk där, fortsätter Hilda. 

"En tjej dyker upp från ingenstans"

Hilda upplevde att ingen hjälpte henne även när hon höjde rösten och ifrågasatte mannen som hon tyckte var väldigt obehagligt. 

– Hel plötsligt kommer det fram en tjej från ingenstans och säger "Hej Jessika" och jag förstod direkt att detta är min chans och var med på samtalet direkt, säger Hilda glatt. 

Mannen försvann från platsen när han såg att Hilda plötsligt fick sällskap.

"Vi gjorde high five när han hade gått"

Hilda berättar att hon aldrig hann säga tack till den okända tjejen som hjälpte henne ur situationen och vädjar nu till allmänheten på sin Facebook att hjälpa henne.

– Tjejen som hjälpte mig hade några fler i sitt sällskap och vi åkte alla spårvagnen hem för vi skulle alla till Kortedala och de ville inte att jag skulle åka själv. Men när vi alla skulle av så var det så mycket folk och vi kom bort från varandra så jag hann aldrig säga tack ordentligt. 

Tjejen som hjälpte Hilda ska ha varit i ungefär samma ålder, kanske något äldre, med långt, smålockigt hår.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.