Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ognjens mördare överklagade livstidsdomen – Högsta domstolen tar inte upp fallet

23-årige Vincent Hellner dömdes i hovrätten till livstids fängelse för rånmordet på småbarnspappan Ognjen Kostadinovic. Domen överklagades till Högsta domstolen, vilka nu beslutat att inte pröva fallet. Därmed fastställs livstidsdomen efter rånmordet.

Det var förra hösten som Vincent Hellner tillsammans med sin flickvän var ute och letade rånoffer i jakt efter pengar till droger. Men när paret mötte småbarnspappan Ognjen Kostadinovic slutade det planerade rånet i mord.

LÄS MER: Vincent Hellners drogbegär ledde till mordet på Ognjen

LÄS MER: Hon var med när Ognjen dödades – får nu sin dom

Ognjen Kostadinovic var på väg ut med soporna när Vincent Hellner och hans flickvän dök upp.

Rånförsöket resulterade i att Vincent Hellner brutalt högg småbarnspappan i bröstet med en kökskniv. Sju knivhugg utdelades, samtliga så kraftiga att kniven gick sönder.

LÄS MER: Så döms Vincent Hellner i hovrätten

När våldsdådet var över flydde paret och Ognjen Kostadinovic lämnades svårt skadad på brottsplatsen. Hans liv gick inte att rädda.

I tingsrätten dömdes Vincent Hellner till 18 års fängelse, något som han överklagade till hovrätten. Där skärptes istället domen och föll på livstids fängelse, bland annat då Vincent Hellner även gjort sig skyldig till annan allvarlig brottslighet

För några veckor sedan överklagade Vincent Hellner även denna dom i hopp om att straffet skulle mildras, men nu har Högsta domstolen beslutat att inte ta fallet vidare. Därmed fastställs straffet och för Vincent Hellner väntar livstids fängelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.