Octagon vann breakdance-festen

ANNONS
|

Dansare från hela Skandinavien samlades i helgen i Köpenhamn för att avgöra vem som får åka till The Battle Of The Year i Tyskland i oktober, som är världens största breaktävling. Octagon från Göteborg vann.

- Det är underbart, en dröm som går i uppfyllelse. Att åka till Tyskland är skitstort, bara att få vara med där är en ära, säger Mahan Nourbarzadeh.

Olika crews från hela Skandinavien visade upp shower. Octagon fick också pris för bästa show.

- Vår show skilde sig lite från de andra. Många var väldigt seriösa och hade hård musik, vi hade mycket humor i vår show och en röd tråd. Jag tror det var därför vi vann, säger Anna Jigdal i Octagon.

ANNONS

De fyra bästa showerna gick vidare till finaler, där man battlar varandra. I en battle dansar man mot varandra, och det gäller att knäcka motståndaren och få domaren och publiken med sig. I finalen mötte de det svenska crewet Grounded.

- Det var kul med en helsvensk final, och vi var så peppade på scen. Vi kände att vi kanske hade vunnit, men det var ändå nervöst, säger Anna Jigdal.

Prisutdelningen blev bara total lycka.

- Vi bara gapade och skrek, det hoppade upp en massa kompisar på scen som hade följt med från Göteborg och alla var bara helt galna, säger Mahan Noubarzadeh.

I slutet av oktober är det dags för den stora tävlingen i Tyskland, något som de tänker träna hårt inför.

- Vi ska finslipa showen och bli bättre individuellt. VM är stort, då kommer hela breakvärlden veta vilka vi är. Men först ska vi bara vila ett par veckor, säger Anna Jigdal.

ANNONS