Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Nytt skylthyss i Skintebo – Gekås och Ullared uppsatta

Tidigare i veckan flyttade småländska Gränna in i Billdal sedan Skintebo fått ny gatuskylt. Nu har Skintebo - Gränna blivit halländskt efter ytterligare skylthyss.
– Den tråkiga baksidan till det roliga hysset är att det kostar skattepengar, säger Trafikkontorets presstalesperson Anders Sahlberg.

I närmare 50 år har villa- och radhusområdet Skintebo i Billdal, södra Göteborg, varit fredat. Men under den senaste veckan har bostadsområdet mött nya, mer existentiella, utmaningar. Först byttes gatuskylten som indikerade bostadsområdet ut mot småländska ortsnamnet Gränna, mest känt för polkagrisar. Och under helgen fortsatte skylthysset när halländska Ullared flyttade in på vägen i Billdal, något som GT var först med att rapportera om.

LÄS MER: Bilister körde mot Askim – hamnade i kommun som ligger 19 mil bort

För att förvirra de som passerar genom Skintebo ytterligare har även en Gekåsskylt ploppat upp i området, drygt 90 km från storköpet i Ullared.

För dyrt för att åtgärda en söndag

Vem eller vilka som ligger bakom ortsförvirringen är fortfarande oklart. Och när GP kommer i kontakt med förvaltningen som sköter om stadens gatuskyltar, Trafikkontoret, på söndagen vet man ännu inte om Ullaredsskylten har tagits ned. Enligt presstalespersonen Anders Sahlberg handlar det i slutändan om ekonomiska prioriteringar.

– Medan våra driftentreprenörer har en visst mått av jour är det kanske inte så bra att använda skattepengar för att sätta igång en sådan en söndag. Hade det varit något direkt trafikfarligt, som ett felande trafikljus eller liknande är det förstås en annan sak. Jag kan i alla fall inte svära på att våra driftentreprenörer inte har fått kännedom om skylten, säger Anders Sahlberg.

Skintebo – ingen lagervara

När det blev känt att småländska Gränna kunde hittas i Billdal gick det dock fort, fortsätter Trafikkontorets Anders Salhberg. Den skylten togs ned samma dag.

Problemet är dock att förvaltningen inte har Skinteboskyltar på lager.

– Nej dessa skyltar måste tillverkas på nytt.

Att det finns ett visst mått av humor i att Skintebo på bara några dagar både blivit en småländsk karamellort och nu under helgen också shoppingens högborg Ullared ser även Anders Salhberg.

– Värre brott begås men i slutändan kosta allting pengar. Och jag hoppas att ingen har på allvar har blivit lurad av skylten.

Har Trafikkontoren i Gränna och Ullared varit i kontakt med er?

– Inte vad jag vet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.