Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demonstration mot Västlänken och trängselskatter i lördags.

Nytt massmöte mot trängselskatt

Demonstrationerna mot Västlänken och trängselskatter fortsätter på Gustaf Adolfs torg på torsdagen.

I lördags deltog över 5 000 personer (enligt polisen) mot Västlänken och trängselskatter – och de folkliga protesterna fortsätter.

Nu planeras en ny demonstration på Gustaf Adolfs torg på torsdag, som drar igång 15.30, strax före kommunfullmäktiges sammanträde.

- Jag var med under demonstrationen i lördags, och insåg efter Johan Nyhus uttalande att han skiter i folkomröstningsresultatet, att detta måste göras. Så jag tog skapade Facebookinitiativet Vi möter politikerna! på söndagskvällen för att fortsätta hålla trycket uppe, säger Nicolas Sahlqvist.

- Tanken är att kunna möta och tala med fler kommunpolitiker, och inte bara Theo Papaioannou och Martin Wannholt.

På eventets Facebooksida skriver han:

"Vi möts för att visa stadens politiker att vi inte accepterar att demokratins spelregler inte följs i Göteborg!

Vi tittar inte längre bort och låtsas som ingenting. Vi kommer se till att alla har insyn i vad som planeras och beslutas i Göteborg. Nu är vi här och vi kommer stanna".

Fler grupper av demonstranter mot trängselskatt och Västlänken är att vänta inför kommunfullmäktigemötet på torsdag. Nej till trängselskatt och Griniga gubbar kommer att protestera på Gustaf Adolfs torg, medan kommunisterna kommer att demonstrera i Brunnsparken, konstaterar Niclas Sahlqvist.

- Även om det inte är optimalt att demonstrera under en veckodag räknar jag med att det kommer 500 demonstranter för Vi möter politikerna!

Tror du att Johan Nyhus (S) kommer att ändra uppfattning?

- Vet att det inte är så troligt att just Nyhus skulle börja lyssna på folket. Men det finns andra kommunpolitiker som kanske börjar lyssna. Demonstrationerna skapar också en viktig bild utåt av vad som pågår. För vi är många som känner att detta är viktiga frågor, säger Nicolas Sahlqvist.

Demonstrationen startar 15.30. GP rapporterar direkt - följ rapporten här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.