Nya spår i tygbutiksmordet

ANNONS
|

- Vi har valt att publicera bevis i "Efterlyst", säger Per-Olof Johansson, biträdande chef på spaningsroteln i Göteborg. Jag är annars försiktig när det gäller att lägga ut information som man vill använda sig av i förundersökningen men vi har så pass mycket bevisning att det inte blir någon nackdel för ärendet.

Per-Olof Johansson anser också att det kan vara bra för att "hålla liv i ärendet". Enligt honom har allmänheten varit av den uppfattningen att fallet varit uppklarat, efter att en kvinna suttit anhållen i ett dygn misstänkt för mordet. Det visade sig senare att kvinnan har alibi och hon släpptes. Sen dess har det varit ganska tyst kring fallet. Men efter offentliggörande av nya bevis i TV3:s "Efterlyst" som sänds på torsdagskvällen hoppas Johansson på fler tips från allmänheten.

ANNONS

- Vi har bland annat hittat en vante som vi är övertygade om tillhör gärningskvinnan, säger han. Vi har också ett fotspår som vi hoppas kan hjälpa oss.

Polisen har fått in massor av tips under utredningens gång. Många har engagerat sig i det våldsamma mordet på det 36-åriga butiksbiträdet Marie Johansson, den 13 oktober förra året. Mördaren knivhögg henne flera gånger och hon låg död i 18 timmar innan Stuvkällarens ägare hittade henne när han kom till jobbet nästa dag. Mördaren hade fått med sig dagskassan på 7 000 kronor.

- Vi tror att mordet skedde först och att mördaren därefter tog dagskassan. Det finns en psykisk instabilitet hos den här personen, det är inte vem som helst som bär omkring på en kniv och sen använder den på här sättet. Vi har en profil och tittat på olika kvinnor som stämmer in på den, säger Per-Olof Johansson.

Det faktum att mördaren antas ha någon psykisk störning tror Johansson är en förklaring till varför hon fortfarande inte har gripits.

- Oftast så har såna personer inte samma sociala nät som andra människor. De är enstöringar och ingen vet var de har varit eller vad de har gjort, säger han. Men här hoppas jag att tiden ska hjälpa oss så att vi så småningom hittar rätt. Man får aldrig ge upp.

ANNONS
ANNONS