Nya spår i Stuvkällarmordet

ANNONS
|

Vittnen som sett en kvinna i cerisa smutsiga byxor på Centralstationen i Karlstad hörde av sig till "Efterlyst" efter förra veckans program. Polisen i Göteborg vill nu gärna ha mer information om henne.

- Det är väldigt intressant, hon stämmer ju in på signalementet, sgäer Peter Thylén, kriminalinspektör vid spaningsroteln i Göteborg.

Kvinnan sågs på perrongen i Karlstad vid elvatiden på kvällen den 14 oktober, dagen efter mordet på 36-åriga Marie Johansson i Stuvkällaren i Göteborg. Hon betedde sig enligt uppgifterna förvirrat och satt i bara strumplästen på perrongen. Klockan halv sju morgonen därpå sågs hon igen, på samma ställe. Sen tog hon tåget till Göteborg klockan tjugo över sju. Tåget anlände Göteborgs central vid halv elva.

ANNONS

- Det vi vill veta är: är det någon som har observerat hur hon tog sig till Karlstad? Och är det någon som vet var hon tog vägen efter att hon kommit tillbaka till Göteborg? säger Peter Thylén.

Kvinnan sågs senast vid Pressbyrån på Centralen, nära spår 1. Hon såg, enligt vittnen, rädd och förvirrad ut. Sen slutar spåren.

- Var tar hon vägen? Det är intressant om hon tar en taxi, någon kanske minns om de skjutsat henne. Om hon tog en spårvagn är det mindre chans att få veta vem hon är, banden från övervakningskamerorna är raderade nu.

Polisen vill även att den som känner igen sig i beskrivningen ska ta kontakt med polisen så att personen kan avskrivas.

- Om det är en helt oskyldig människa så borde hon väl ha ringt polisen vid det här laget, säger Peter Thylén.

ANNONS