"Nya regler inget hinder för 05-öppet"

ANNONS
|

De nya riktlinjerna, som klubbades igenom i kommunfullmäktige förra året, säger att Social resursförvaltning inte ska ge serveringstillstånd efter 03.00 på fredagar. Krogarna har dock, var och en för sig, möjlighet att ansöka om utökat serveringstillstånd till klockan 05.00.

Genom sin advokat har Magnus Albrektson gjort just detta, men fått avslag. Ärendet har överklagats till Förvaltningsrätten och enligt Lars Salkola har Park Lane och Magnus Albrektson goda chanser att få rätt.

- Jag menar att kommunen måste visa att Park Lane har misskött sig när de har haft öppet till fem, och det kan de inte.

I sin överklagan ifrågasätter Magnus Albrektson dessutom om kommunfullmäktige hade mandat att fatta beslut om öppettiderna i första taget, och hänvisar till ett fall i Förvaltningsrätten i Stockholm där Regionstyrelsen på Gotland ska ha överskridit sina befogenheter.

ANNONS

- På Gotland hänvisades frågan tillbaka till den instans som i Göteborg motsvaras av social resursnämnd. Det är de som ska besluta i frågor som har med alkohollagen att göra, inte kommunfullmäktige, säger Lars Salkola.

Vad Albrektson vinner på att överklaga kompromissbeslutet, med 03-öppet på fredagar och 05-öppet på lördagar, är dock svårt att se. Social resursnämnds rekommendation var att krogarna skulle stänga 03.00 på både fredagar och lördagar och i teorin kan det bli resultatet av överklagan.

- Men det är högst osannolikt. Social resursnämnd går knappast emot den socialdemokratiska partigruppens linje. Vår avsikt med överklagan är att visa att ärendet har hanterats felaktigt, säger Lars Salkola.

ANNONS