Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Privat/Arkiv
Bild: Privat/Arkiv

Nya jakten på Veronica Lins make

Rättegången mot You Lin, som misstänks för att ha anstiftat mordet på sin hustru Veronica Lin för 15 år sedan, kommer att hållas i höst. Det är i alla fall planen.
Två gånger tidigare har förhandlingen ställts in och nu har hovrätten startat ett tredje försök att få tag på den kinesiske miljardären.

På söndagen är det 15 år sedan Veronica Lin mördades. Och rättsprocessen är ännu inte avslutad. Målet har kommit till hovrätten och under 2017 har man försökt få till en rättegång.

Men första gången en kallelse skulle skickas till den misstänkte You Lin hade hovrätten fel adress. Andra gången hann de inte få tag på You Lin på den nya adressen.

Man har nu satt ut ett tredje datum för rättegångsstart. Rättegången planeras att pågå i tolv dagar med start den 5 september.

LÄS MER: Veronica Lins pappa: Saknaden är oändligt stor

LÄS MER: Veronica Lin-rättegången ställs in

I år är det 15 år sedan Veronica Lin mördades. Bild: Privat.
I år är det 15 år sedan Veronica Lin mördades. Bild: Privat.

Tredje gången gillt?

Så nu pågår hovrättens tredje försök att få tag på den kinesiske miljardären.

De har återigen vänt sig till Centralmyndigheten för internationell delgivning. I en skrivelse ber de om biträde för en internationell delgivning "av kallelse till huvudförhandling i brottmål, med den kinesiske medborgaren You Lin". Hovrätten skriver vidare att "delgivning önskas verkställd och redovisas åter till hovrätten senast den 6 augusti 2018".

Kallelsen har översatts till kinesiska. Med kallelsen finns också ett delgivningskvitto som You Lin ska skriva på och antingen skicka tillbaka till hovrätten eller också ringa till dem och bekräfta att han tagit del av kallelsen.

Det står också att om man inte bekräftar att man tagit emot kallelsen så kan "delgivningen komma att ske på annat sätt, t ex. genom stämningsman".

I samband med att det blev klart att hovrätten planerar för en rättegång september sa Veronicas pappa:

– Nu har de väldigt god tid på sig att få tag på honom. Klarar man inte av det denna gång heller då kan de nog smälla igen fallet.

You Lin nekar till brott.

LÄS MER: Då blir rättegången mot Veronica Lins make

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.