Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nya fynd i utredning efter överfallet i Delsjöområdet

Två nya föremål har hittats som kan vara av intresse i utredningen efter mordförsöket på en kvinna i Delsjöområdet för snart en månad sedan.
– Vi har hittat en tygpåse och ett par glasögon som kan tillhöra gärningsmannen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

I slutet av augusti blev en kvinna i 35-årsåldern överfallen av en okänd gärningsman när hon var ute och promenerade i Delsjöområdet.

Kvinnan utsattes för livshotande våld och händelsen är rubricerad som försök till mord. Ingen har hittills gripits.

Men polisen gick drygt en vecka efter överfallet ut med en beskrivning av en misstänkt gärningsperson. Enligt uppgifter är det en man i 25–30-årsåldern, över 185 centimeter lång med en normalbyggd till vältränad kroppsbyggnad.

Nu har ytterligare framsteg gjorts i utredningen. Polisen har hittat en tygkasse och ett par svarta glasögon.

– Båda föremålen har hittats på brottsplatsen och de tillhör inte kvinnan. När vi började undersöka föremålen så förstår vi att de kan tillhöra gärningsmannen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Vill ha in tips från allmänheten

Tygkassen har ett svart tryck där det står ”GA-tec”, vilket är ett tyskt företag. Polisen är nu intresserad av information om påsen.

– Vi har varit i kontakt med företaget som har en del fabriker i Tyskland. Men företaget har inga fabriker här. Så vi undrar hur påsen har hamnat i Sverige och om det är någon som saknar den, säger Thomas Fuxborg.

Enligt polisen är syftet med de svarta glasögonen att blockera blått ljus från bland annat skärmar. På glasögonen fanns ingen logotyp, men den högra bågen är märkt med ”T90 C2” och den vänstra med ”9026 52□19-142”.

Även här uppmanas personer som har koll på var det går att köpa sådana här glasögon att ta kontakt med polisen.

– Vi är väldigt angelägna om att få in uppgifter om de här två föremålen, säger han.

Thomas Fuxborg uppmanar även personer som var på plats i Delsjöområdet den 23 augusti att höra av sig om de gjort några iakttagelser som kan vara av intresse för utredningen.

– Vi har fått in en del tips, men vi förväntar oss att få in fler. Kvinnan som överfölls vandrade runt i området i en timme och någonstans på vägen har gärningsmannen lagt märke till henne och börjat följa efter henne, säger han.

LÄS MER: Polisens beskrivning av hur våldsmannen i Delsjön ser ut

LÄS MER: Kvinna utsatt för mordförsök vid Delsjön – skärpt bevakning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.