Ny tidtabell ska underlätta pendlandet

På söndag byter Västtrafik tidtabeller. För att underlätta pendlandet i regionen är bolagets strategi är att dra ner på ett antal turer som få reser med för kunna öka turerna längs de hårdast trafikerade linjerna.
– Utgångspunkten är alltid att använda de resurser vi har på ett ansvarsfullt sätt, med trafik som blir bäst för flest, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

ANNONS
|

Tidtabellsbytet gäller i hela Västra Götalandsregionen och samtidigt som en del linjer får ändrade avgångstider påverkar också bytet hur många turer som Västtrafik kör längs sina linjer.

Bakgrunden till den förändrade tidtabellen är att pendlingen inom regionen ska underlättas och bland de nio linjerna som får fler turer finns bland annat Svart och Rosa Express som går igenom Göteborg från Partille till Torslanda, respektive Billdal till Gerrebacka.

Bland de fem linjerna som får färre avgångar hittas linje 751 mellan Mölnlycke och Frölunda och linje 36 mellan Säve och Hjalmar Brantingsplatsen.

Tidtabellsskiftet innebär också att flera tåglinjer får utökad trafik med fler avgångar. Bland annat blir det fler avgångar mellan Göteborg och Kungsbacka, Göteborg och Trollhättan samt Göteborg och Uddevalla.

ANNONS

Busslinjerna som får fler avgångar: Svart Express, Rosa Express, 18, 19, 25, 52, 128, 519 och 753. Samtidigt blir det färre turer på linjer där få reser.

Busslinjerna som får färre avgångar: 36, 45, 47, 513 och 751

Tåglinjerna som får fler avgångar:

Göteborg – Kungsbacka,

Göteborg – Skövde,

Skövde – Örebro,

Göteborg – Trollhättan

Göteborg - Uddevalla – Strömstad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS