Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Higab/Carina Gran
Bild: Higab/Carina Gran

Ny skridskobana öppnas tillfälligt i centrum

Under julmarknadernas primetime i december tar Kronhusbodarna ytterligare ett steg för att locka besökare – med en ny skridskobana.
– Det känns fantastiskt roligt att vi kan göra detta för göteborgarna, säger Lovisa Magnusson, projektledare för Kronhusjul.

Sedan 1965 har Kronhusjul vid Kronhuskvarteret i centrala Göteborg varit ett populärt mål för de julmarknadssugna göteborgarna. Under årens lopp har kvarteret gått från att bara vara en julmarknad till att bli ett större julevenemang i det som kallas Julstaden.

Nu tas ytterligare ett steg för att försöka bli stadens mest attraktiva julevenemang.

Gratis skridskoåkning i centrala Göteborg

Förutom att öppna de klassiska bodarna på Kronhusgården och Kronhusjulen i rikssalen i Kronhuset, kommer besökarna i år att kunna ta en tur på skridskobanan.

– Det känns roligt att Kronhusjul i år tar nästa steg i utvecklingen mot ett julevenemang med bredare innehåll som gör att fler upptäcker den unika miljön och det utbud som finns i Kronhuskvarteret året runt, skriver Cina Gasparini, utvecklare av kulturmiljöer på Higab, i ett pressmeddelande.

Med start på fredag, 27 november, kommer skridskobanan vara öppen alla dagar fram till 19 december, mellan klockan 11 och 18. Åkningen är gratis, och för den som saknar skridskor eller hjälm finns det att låna på plats.

– Satsningen görs i samarbete med Göteborg & Co och det känns fantastiskt roligt att vi kan göra detta för göteborgarna, säger Lovisa Magnusson, projektledare för Kronhusjul, i pressmeddelandet.

Kronhusjul arrangeras i samverkan mellan fastighetsägaren Higab, Kronhuset Kreativ Arena och Kronhusbodarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.