Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Andersson öppnar vägarna till evenemangen du inte visste fanns med nya sajten Vad göra.

Ny sajt visar "allt" du kan göra

Tråkigt och inget att göra? Nu finns bot. Nya sajten Vad göra visar "allt" som händer, nästan var du än bor.

Simon Andersson gillar inte att sitta sysslolös och planlöst surfa runt efter något att göra. Facebookevent är dessutom ofta svåra att hitta och många sajter som listar saker att göra är antingen nischade eller visar bara samma generella saker om och om igen, menar han.

Eftersom han pluggat datateknik på Chalmers tänkte han att det borde finnas en lösning. Sagt och gjort, tillsammans med gode vännen Johan Gustavsson snickrade han ihop ett litet program som trålar internet runt efter saker att göra. Stort som smått, brett som smalt.

- Programmet hittade massor, det gick mycket bättre än vi trodde och så snabbt. Det var häftigt. Så vi bestämde oss för att göra en sida, säger Simon Andersson.

På några veckor, vid sidan av ordinarie jobb, la de programroboten i botten och designade en sida och så var vadgora.nu klar i en första version.

Upphovsmännen använder den själv och har hittat mycket skoj som de inte hade en aning om fanns eller sett skymten av någon annanstans.

- Vi har konserter och saker man får betala för också, men det är inte främst det som intresserar mig. Jag är ute efter att hitta speciella saker.

Och det gör han, bland annat prova på-klättring, brädspelskväll, street fighting eller en sjökapten som visar bilder från de sju haven för att bara nämna några.

Layouten på sajten är enkel. En meny för att välja stad, för närvarande 133 svenska städer, och en meny för att välja datum. Resten är en till synes oändlig lista med händelser och aktiviteter presenterade i ett rutmönster kronologiskt.

Men att förändra och lägga till funktioner är enkelt, menar Simon Andersson och något som kan komma.

- Ja, om vi märker att folk är intresserade kommer vi att göra mer. Kategorier skulle nog vara lätt att fixa och om någon saknar sin stad är det bara att mejla in så lägger vi till den.

Sajten driver de som sagt på hobbybasis. Det vore "hur kul som helst" att kunna göra det här på heltid men några planer på att hoppa av jobbet i telekombranschen finns inte. Några pengar räknar de heller inte med att dra in.

- Kanske någon annons, men vi kommer inta att ta betalt av användarna i alla fall.

.

Fakta: Vad göra

Vad: ny sajt som visar "allt" som händer i över 133 svenska städer.

Hur: ett specialskrivet program skannar nätet efter evenemang inom alla kategorier.

Drivs: av Simon Andersson och Johan Gustavsson.

www.vadgora.nu

Om Vad göra vore en popsång skulle det vara: What's going om, Marvin Gaye.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.