Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny Hjörne i GP:s styrelse

Medier: Josefin Hjörne har tagit plats i GP:s styrelse. Men varken GP eller journalistiken är det självklara valet i framtiden. Jobb tänker hon skaffa på sina egna meriter.
Hon har precis varit med om sitt första styrelsemöte och ska för första gången bli intervjuad. Kanske är hon lika nervös som när hon skulle intervjua för första gången, men det märks inte.
Visst är det frestande att säga att hon har branschen i generna, men det vore inte alls hela sanningen. Josefin Hjörne har tänkt efter och fortsätter att tänka efter. Vad hon gör om drygt ett år när journaliststudierna vid Poppius är över vet hon inte.
- Jag stoppar tanken där och får se sedan vad jag vill med journalistiken.
På samma sätt svarar hon på frågan om studierna är starten på en framtid som
reporter eller ett fundament att stå på som ledare för Sveriges näst största morgontidning.
- Mitt mål är att avsluta studierna, som i sig ger mig en inblick i journalistiken.
I processen med att renodla verksamheterna inom Stampen får nu GP en egen styrelse som Josefin Hjörne tog plats i vid en extra bolagsstämma i går.
Hon bor och studerar i Stockholm, "för att få chansen att bo där ett tag", även om utbildningen också finns i Göteborg. Studierna varvar hon med arbete på veckotidningen Amelia, tre dagar i veckan.
- Jag hjälper till med allt möjligt och har gjort några mindre intervjuer.
Att tillhöra familjen Hjörne och samtidigt ge sig in i tidningsbranschen kan te sig självklart. Eller tyda på stort mod. Men
Josefin Hjörne ser varken för- eller nackdelar med att heta Hjörne i den här branschen.
- Jag har inte så mycket fantasier om det utan studerar flitigt och hoppas att det ligger till grund för hur jag blir bemött.
I styrelsen vill hon tillföra ett "lite yngre perspektiv på mediebranschen" trots att hon inte tycker att GP är medelålders:
- Den står sig bra, men jag är ju lite färgad förstås.
I den nya styrelsen för GP ingår också: Anna Falck (vd för Bok- och biblioteksmässan), Eva Arvidsson (ekonomi- och finanschef i Stampen AB), Jonathan Falck (chefredaktör), Tomas Brunegård (vd i Stampen AB och koncernchef för Stampen-gruppen) Peter Hjörne (chefredaktör för opinionsavdelningarna) och Lars Rundblom som nu är vd för GP. Ytterligare en styrelsemedlem kommer att utses inom kort.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.