Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny festival för elektronisk musik i Göteborg

Festivalsäsongen är inte över bara för att hösten är här. I slutet av september är det premiär för "Why not" - en ny festival för elektronisk musik i Göteborg. – Vi vill göra undergroundmusiken tillgänglig för en bredare publik, säger Björn Wurmbach, ansvarig för festivalen.

Den 30:e september och 1:a oktober arrangeras den första upplagan av "Why not" - en ny festival i Göteborg som fokuserar på elektronisk musik.

Bakom arrangemanget står samma gäng som bakom den populära klubben Mythos och spelplats blir Bananpiren.

– Vi har hittat en bra lucka innan vintern kommer men innan sommaren är helt över, säger Björn Wurmbach, ansvarig för festivalen.

Han vill att festivalen ska skapa en plattform för att främja lokala svenska techno-akter samtidigt ta hit internationella superstjärnor.

 – Vi vill göra undergroundmusiken tillgänglig för en bredare publik utan att tumma på kvaliteten, säger Björn Wurmbach.

– Det här är någonting som har saknats i Göteborg.

Det störta dragplåstret blir 47-årige Carl Craig från Detroit, USA som ofta beskrivs som en visionär och som en ikon inom elektronisk musik.

– Technon och den elektroniska musiken startade i Detroit, och han har varit med från början, i 30 år, utan att sälja ut sig.

– Han är en legendar.

Andra artister som är klara för festivalen är bland andra Magda, La Fleur,  DR Motte, Mount Liberation Unlimited och Sandra Mosh. Och arrangören har försökt att boka ungefär lika många kvinnliga som manliga artister.

– Det var så namnet kom till. Vi tänkte "why not" och bokade 50-50 ungefär, och vi kommer också att arrangera paneldiskussioner om kvinnor inom elektronisk musik.

– Vi kommer också att ha en DJ-workshop av tjejer, men för alla.

Tanken är också att "Why not" ska bli en årligen återkommande festival.

– Det beror på siffrorna, men om det går någorlunda runt, vilket jag hoppas, så blir det så.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.