Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mellan maj och oktober 2019 kommer det gå att flyga direkt mellan Landvetter och Antalya i Turkiet. Bild: Jim Anderson/Boeing Photo
Mellan maj och oktober 2019 kommer det gå att flyga direkt mellan Landvetter och Antalya i Turkiet. Bild: Jim Anderson/Boeing Photo

Ny direktlinje till solen från Landvetter

2019 kommer det gå att flyga direkt från Landvetter till den turkiska Medelhavskusten. En ny linje kommer att börja trafikera sträckan under sommaren.

Det är det turkiska flygbolaget SunExpress som ligger bakom de kommande söndagsflygningarna till Antalya. Orten är belägen vid Medelhavskusten i den sydvästra delen av landet och är en populär sol- och baddestination. Längs samma kust ligger också Side och Alanya.

LÄS MER: Ryanair flyger direkt till Dublin från Landvetter

Sedan tidigare går det att resa direkt till Istanbul från Landvetter, men Antalya blir snart den största turkiska destinationen från flygplatsen.

– Det senaste året har resandet till Turkiet ökat med 18 procent från Göteborg Landvetter. Vi är därför mycket glada för den nya direktlinjen till Antalya och att få välkomna SunExpress till vår flygplats. Nya flyglinjen kommer även underlätta för boende i Turkiet som nu smidigt kan resa till Göteborg för att hälsa på släkt och vänner, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ny flyglinje till populära solkusten

Trafikstart i maj 2019

Den nya direktlinjen trafikeras från 26 maj fram till 27 oktober 2019. SunExpress flyger sedan tidigare från Arlanda till Antalya, Izmir och Konya.

– Eftersom vi är väldigt nöjda med utvecklingen av våra tre direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport tar vi nästa stora steg i Sverige och lägger till Göteborg Landvetter Airport som ett ytterligare resmål till vårt linjenätverk. Vi ser en mycket hög efterfrågan från turister och resenärer som besöker vänner och släktingar. Dessutom överväger vi att framöver utöka vår linje Stockholm-Antalya från sommarsäsong till helår, säger Wilken Bellmann på SunExpress i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.