Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu tänds julgranen på Liseberg

Beskedet att julgranen i Lisebergstornet inte skulle tändas i år gjorde många göteborgare ledsna och upprörda. Men Liseberg ändrade sig och på fredagsmorgonen tändes julgranen. Samtidigt startades en insamling, där pengarna går till Räddningsmissionen.

Fredagen 20 november vid 07-tiden tändes den stora granen i Lisebergstornet. Så lät det inte i oktober i år, när Liseberg gick ut med informationen att de inte skulle kunna tända ljusen i Lisebergstornet på grund av parkens tuffa ekonomiska situation under coronapandemin.

LÄS MER: Efter besvikelsen – Liseberg tänder julgranen

LÄS MER: Ingen julgran på Lisebergstornet i år

Detta väckte starka känslor hos göteborgarna, som ser den stora julgranen som en viktig stämningsspridare och flera hörde av sig och ville skänka pengar för att granen skulle få lysa. Detta fick Liseberg att tänka om och ändå tända granen.

– Jag hade inte förstått hur mycket vår gran betyder för göteborgarna, det är ett misstag som jag får ta på mig, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Bild: Robin Aron
Bild: Robin Aron

Ljusgranen bekostas av parken själv och de som vill skänka pengar uppmanas göra det till Räddningsmissionens arbete med att stötta människor som befinner sig i olika former av utsatthet. I samband med grantändningen startar en insamling på Lisebergs Facebook-sida, där pengarna går till Räddningsmissionen.

Jul på Liseberg skulle ha öppnat i helgen, men det stod tidigt klart att hela evenemanget ställs in på grund av pandemin. Men nu får göteborgarna i alla fall njuta av ljusgranens glans. Den kommer att hållas tänd fram till trettondagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.