Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vårvärme väntas i Göteborg. Arkivbild från bryggan vid Röda sten. Bild: ADAM IHSE / TT
Vårvärme väntas i Göteborg. Arkivbild från bryggan vid Röda sten. Bild: ADAM IHSE / TT

Nu kommer sommarvärmen till Göteborg

SMHI:s väderprognos visar finväder hela veckan i Göteborg. Allra varmast blir det under måndagseftermiddagen med temperaturer på uppemot 16 grader.

Under söndagen slogs 2020 års värmerekord med en temperatur på 16 grader i skånska Hästsveda. Nu kommer det varma vårvädret även till västkusten. Enligt SMHI:s prognos ska det bli 16 grader under måndagen i Göteborg.

– Det är varmt men det är inte något ovanligt att vi kommer upp till 16 grader i april, säger meteorologen Moa Hallberg på SMHI.

Enligt den norska vädertjänsten Yr kan det bli ännu varmare. Kring klockan 16 idag kan det bli upp till 17 grader, om deras prognos stämmer.

Den varma luften strömmar in över hela södra Sverige. Det blir vårväder i Svealand och Götaland och på flera orter väntas temperaturer på kring 15 grader.

– Vi har mild luft över hela södra Sverige så vädret blir soligt och varmt. 15 till 16 grader ser ut att vara de högsta graderna, säger Moa Hallberg.

LÄS MER: Krokus, snödroppar och huggormar tror att våren är här

Men snö i norr

Resten av veckan blir varm – men det blir inte lika höga temperaturer som på måndagen. På tisdag och onsdag blir det omkring 11 grader och sol. Kring påskhelgen kan det bli lite svalare och på påskafton väntas regnskurar i Göteborg.

– Idag ser ut att bli den mildaste dagen. Sedan blir det svalare senare under veckan, säger Moa Hallberg.

I de norra delarna av Sverige är det betydligt svalare. I mitten av veckan ska det snöa över Norrlandsfjällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.