Göteborg blir åter snöbelagt – men inte länge.
Göteborg blir åter snöbelagt – men inte länge. Bild: Filip Powidzki Casserblad

Nu kommer snön – men sen mer regn

Efter dagar av regn och slask kommer snön tillbaka till Göteborg under fredagen – men det blir inte långvarigt.

ANNONS
LocationGöteborg||

Under natten till fredagen kommer det att mulna på över Göteborg, och enligt SMHI:s prognos smyger sig minusgraderna in under tidig fredagsmorgon. Under morgonen kommer det också ett snöfall västerifrån som sedan rör sig in över Göteborg.

– Sedan håller snöfallet sig sedan kvar under hela förmiddagen, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

SMHI utfärdar också en gul varning och man förväntar sig hårda sydostliga vindbyar, och byvinden kommer att ligga på 15 meter per sekund. Snöfallet som drar in beräknas landa på drygt fem centimeter – men strax efter lunch drar det vidare österut, och ersätts av regn.

ANNONS

– Bakom snöfallet ligger det lite regn som kommer in under tidig eftermiddag, tillsammans med mild luft under kvällen, säger Marie Staerk.

Men även regnet rör sig sedan vidare österut.

– Det är osäkert om man ens kommer att märka av det, eftersom det egentligen bara kommer i slutet till att snön försvinner. Det håller i sig i kanske två timmar under sen eftermiddag eller tidig kväll.

Under helgen följer sedan milda plusgrader. Snön kommer inte tillbaka under helgen, istället gör regnet och molnen sin återkomst och håller i sig till söndagen.

LÄS MER:Nya snövarningar för fredagen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS