Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Nu kan du bli granne med Operan

Nu kan du flytta in i husbåten Stora Le II som ligger vid gästhamnen i Lilla Bommen. Något som har väckt stort intresse hos bostadsköparna.
– Det var varit jättehögt tryck, säger Kajsa Andersson, mäklare på Husman Hagberg.

Husbåten Stora Le II som ligger i gästhamnen vid Lilla Bommen, precis bredvid Göteborgsoperan är nu till salu. Husbåten som byggdes 1954 är 90 kvadratmeter stor fördelat på tre våningar. Den är utrustad med kök, vattentoalett, bastu, tvättmaskin och tre sovrum. Det finns också ett 35 kvadratmeter stort soldäck att tillgå. Utgångspriset på båten är 950 000 kronor.

Kajsa Andersson är mäklare på Husman Hagberg och ansvarar för att sälja båten.

– Det är en rejäl, välutrustad och stor bostad – fast på vattnet. Om man jämför men en annan permanentbostad är det en billig bostad och även de fasta kostnaderna är låga. Och då blir det jämförelsevis billigt, säger hon.

Kajsa Andersson driver försäljningen av Stora Lee II Bild: Robin Lundin, Robin Lundin Photography AB
Kajsa Andersson driver försäljningen av Stora Lee II Bild: Robin Lundin, Robin Lundin Photography AB

En annorlunda affär

GP har tidigare berättat om de få husbåtsägarna i Göteborg, och att många som drömmer om att köpa husbåt fastnar vid idéstadiet. Kajsa Andersson menar att det finns några saker som krånglar till husbåtsaffären. Man får exempelvis inte ta bostadslån för husbåtar, och det faktum att man är beroende av en hamnplats, och att avtalen på dessa kan ändras.

– Det handlar om en kunskapsbrist, folk är inte medvetna om att man inte kan få finansiering med bostadslån. Det är en begränsning. Den är inte heller fast knuten till sin båtplats, det handlar om avtal som skrivs år- eller månadsvis. Det föreligger risk att man inte får förlänga sitt avtal om man missköter sig, säger hon.

Stort intresse för husbåten

Kajsa Andersson förklarar att trycket på annonsen har varit högt, och hon tror att intresset för husbåtar växer.

– Jag lade ut annonsen vid tio igår kväll, och redan under kvällen hann jag få tre mejl och något sms. Innan jag somnade var det några som bokade in visning och i dag har det fortsatt i samma takt. Utifrån hur bostadsmarknaden har ändrats det senaste året, upplever jag att man har en större vilja att vara nära naturen. Detta är alltså ytterligare ett alternativ till fritidsboenden, här får man båda sakerna i ett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.