Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu får unga åka gratis i sommar

I sommar får skolungdomar i Göteborg återigen åka gratis med Västtrafik under sommarlovet.

Är du mellan 12 och 19 år och går i skolan och är folkbokförd i Göteborg? Då kommer du i sommar att få åka gratis kollektivtrafik.

Förutom sommar och sol kommer Göteborgs alla högstadie- och gymnasieelever i år att få gratis sommarlovskort från Västtrafik. Korten kommer att kunna användas i hela Västra Götalandsregionen och i Kungsbacka kommun.


Förra året drog kommunen in sommarkorten eftersom man hade andra kostnader som prioriterades. I ett mejl som en läsare då vidarebefordrade till GP uppgav Johan Nyhus (S): "Tyvärr är det så att vi inte kunde prioritera sommarkortet i år, kostnaden för kortet är 17–20 miljoner och i år 2015 fanns stora behov av ekonomisk förstärkning för att ge fler barn och ungdomar möjlighet att klara skolan."


Men redan förra sommaren ska man ha avsatt 20 miljoner kronor i budgeten för i år för att kunna återinföra det kostnadsfria sommarkortet till ungdomar, något som alltså blir verklighet i sommar.

Under maj månad kommer korten att skickas ut och dimpa ner i brevlådan. Korten, som gäller från och med första juni till sista augusti, kommer dessutom att kunna användas dygnet runt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.