Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nu är det kärleksvecka i Göteborg

Stan är fylld med aktiviteter för att hylla kärleken den här veckan. Vad sägs om en speciell plats att kramas på, få njuta av ett bröllop under det röda hjärtat vid Lejontrappan, och tillverka ett Valentinkort till någon du tycker om.

Även i år hyllar man kärleken under Alla hjärtans veckan i Göteborg. Förälskade par ska vigas under det lysande hjärtat vid Lejontrappan på självaste Alla hjärtans dag. Stan är pyntad i kärlekens färg, och man kan träffa en främling att prata med genom Gbg Talks.

– Tanken med kärleksveckan är att samla det som händer under den här perioden. Det är evenemang och aktiviteter som alla har med kärlek att göra. Som den traditionella kärleken, eller till familjen, vänner eller husdjur, säger Sara Källqvist, projektledare för Alla hjärtans veckan på Göteborg & Co.

Flera aktörer är med under veckan, som museum, spa, hotell, restauranger och gallerier.

Ggb Talks - ger nya möten

Ett sätt att mötas på är genom Gbg Talks, senast man gjorde det här var under Julstaden förra året då 50 möten mellan 100 personer skapandes under två dagar.

– Vi ville lyfta möjligheten att möta människor man annars inte skulle träffa på grund av ålder, yrke, vart man bor, kön eller intressen. Det var väldigt lyckat senast, säger Sara Källqvist.

Under kärleksveckan i år får man möjlighet att göra det igen, den 12 och 13 februari mellan klockan 14 och 18 i Arkaden, och den 14 och 15 februari mellan klockan 11 och 15 i Nordstan.

LÄS MER: Snart kan man vigas under hjärtat vid Lejontrappan

När man möter någon man aldrig träffat förut - kan man lätt få tunghäfta, och svårt att komma på samtalsämnen. För att råda bot på detta finnas frågekort att tillgå. En fråga som finns med i korten är, vilken egenskap tycker du minst om hos andra människor? En annan är, när brukar du ljuga? Man kan också få gissa vad personen framför en heter, och vad den jobbar med.

– Många möten i julas pågick mycket längre än avsatt tid på 20-30 minuter, det blev ofta mycket längre än så. En deltagare tyckte det var så roligt att han kom tillbaka dagen där på.

LÄS MER: Här är de bästa restaurangerna för Alla hjärtans dag i Göteborg

Resultaten från i julas, var att en del träffade nya vänner och ska ses igen. Får se hur årets möten slutar, kanske kan kärlek uppstå.

Nordstan

I stadens stora shoppingcenter hyllas också kärleken på olika sätt. Framför informationen i Nordstan finns en kramstation mellan den 8 till 17 februari.

Mellan den 10 till 16 februari hänger ett 3 x 3 meter stort hjärta upphängt i Nordstan av konstnären Daniel Vodusek. Och den 13 februari mellan klockan 11 och 15, kan de som önskar göra ett Valentin-kort till någon hjärtat klappar lite extra för.

LÄS MER: Fyra tips på aktiviteter för Alla hjärtans dag

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.