Nordstan ville välkomna våren med pynt – råkade likna coronavirus

Tanken var att pyntet skulle väcka vårkänslor – inte tankarna på ett coronavirus. De nya takdekorationerna i Nordstan och på gågatorna har fått förbipasserande att höja på ögonbrynen.

ANNONS
|

Varje vår brukar köpcentret i centrala Göteborg pyntas inför sommaren för att glädja besökarna. I år föll valet på bland annat blomsterbollar av tyg som hänger i taket.

Pyntet hängdes upp av Nordstans marknadsavdelning i april och har nu fått förbipasserande att höja på ögonbrynen då formen och utseende råkar påminna om ett coronavirus, något som P4 också har berättat om. Prydnaderna hänger också över gågatorna utanför köpcentret.

Helena Lindqvist är tillförordnad vd för Nordstans Samfällighetsförening.

– Självklart så har det inte varit någon annan tanke än att göra vårt centrum och plats mer vacker och är glada över våra blomsterdekorationer. Det är naturligtvis lite tråkigt och olyckligt att det väcker sådana associationer. Vi ville göra köpcentret fint och välkomnade inför våren och sommaren och vi hoppas att blommorna ska glädja besökarna, säger hon.

ANNONS

Takdekorationerna installerades i april och hänger på sina platser under sommaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS